Salam solidariti buat semua. Terima kasih kerana meluangkan masa untuk berlegar-legar di ruang rupa blog ini. Secara asasnya, blog KOLEKSI ZINE dibina atas dasar untuk berkongsi maklumat mengenai dunia d.i.y punk rock. dalam skop yang lebih kecil lagi, ianya dibina atas tujuan berkongsi bahan bacaan yang dinamakan ZINE. untuk itu, kami akan mengimbas dan memuat naik zine-zine yang kami ada untuk dimuat turun oleh anda.

Untuk menjadi lebih fleksibel, kami tidak menutup skop tujuan blog ini kepada zine semata-mata. Kami juga mungkin akan berkongsi newsletter dan juga buku yang baik untuk dibaca bersama. Walaubagaimana pun, keutamaannya tetap diberikan kepada zine. Dan yang paling penting, ianya dapat dikongsi baca untuk kebaikan bersama, walau apa bahan bacaan sekalipun. UP DA PUNX!

Sunday, May 16, 2010

Zine Cerekawala #2

Editor : Fadli Akiti
Tahun Rilis : 2010
Zine dari KL
konten:
himpunan koleksi cerita sains fiksyen yang diterbitkan dalam bentuk zine.
bahasa [language] : bahasa nusantara

DOWNLOAD ZINE

5 comments:

 1. sejarah zine start dari science fiction fandom (late 1920s), bukan punk rock (late 1970's)...maybe ada yang belum tahu...:D

  ReplyDelete
 2. orang pertama yang buat zine sains fiction di malaysia adalah fadli akiti. :)

  ReplyDelete
 3. erm, ini bukan usaha saya seorang, ini usaha Nazri M Annuar (Vovin), Mat Jan, Jonos, dan Serunai Faqir. Saya hanya mengendalikan tugas editor terhadap zine ini. Harap maklum :)

  D.B Press, isu pertama sudah saya hantar kepada pihak tuan melalui pos. Mohon masukkan nanti dalam blog eh :) trimas!

  ReplyDelete