Salam solidariti buat semua. Terima kasih kerana meluangkan masa untuk berlegar-legar di ruang rupa blog ini. Secara asasnya, blog KOLEKSI ZINE dibina atas dasar untuk berkongsi maklumat mengenai dunia d.i.y punk rock. dalam skop yang lebih kecil lagi, ianya dibina atas tujuan berkongsi bahan bacaan yang dinamakan ZINE. untuk itu, kami akan mengimbas dan memuat naik zine-zine yang kami ada untuk dimuat turun oleh anda.

Untuk menjadi lebih fleksibel, kami tidak menutup skop tujuan blog ini kepada zine semata-mata. Kami juga mungkin akan berkongsi newsletter dan juga buku yang baik untuk dibaca bersama. Walaubagaimana pun, keutamaannya tetap diberikan kepada zine. Dan yang paling penting, ianya dapat dikongsi baca untuk kebaikan bersama, walau apa bahan bacaan sekalipun. UP DA PUNX!

Wednesday, May 5, 2010

Buku Menuju Dunia Tanpa Negara

Editor : Robert Paul Wolff
Penerbit: Erlangga
Tahun Rilis : 2003
Buku dari Indonesia
konten:
Buku ini berangkat dari premis yang sulit dibantah: Setiap orang memiliki keharusan yang mutlak untuk menjadi otonom secara moral; dan berakhir dengan kesimpulan yang sangat mengejutkan: sebuah negara yang memiliki keabsahan secara moral, adalah sesuatu yang sama sekali tak masuk akal.
bahasa [language] : bahasa nusantara

DOWNLOAD BUKU

1 comment: